Vremenska prognoza 10.12.2019.

10.12.2019. Utorak: Pretežno oblačno i hladnije vreme, mestimično s kišom, a na planinama sa snegom. Vetar slab do umeren, jugoistočnog smera,  tokom dana u skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura od 1 do 5 , najviša od 5 do 9 stepeni.

Biometeorološka situacija relativno nepovolјno utiče na većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Naročit oprez se savetuje astmatičarima i hipertoničarima. Reumatski bolovi, pospanost i glavobolјa su očekivani kao meteoropatske reakcije. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.

11.12.2019. Sreda: Umereno do potpuno oblačno, u većem delu zemlje suvo vreme. Samo ujutro, ponegde u južnim krajevima moguća kiša, a na planinama sneg. Većim delom dana duvaće slab vetar severoistočnog smera. Temperatura će se u jutarnjim satima kretati od -1 do 3, dok će najviša dnevna biti od 2 do 6 stepeni Celzijusa.

Relativno povolјna biometeorološka situacija pogodovaće većini hroničnih bolesnika. Oprez je neophodan kod osoba sa varirajućim krvnim pritiskom i psihičkim tegobama. Moguće meteoropatske reakcije su promenlјivo raspoloženje i glavobolјa. U saobraćaju se savetuje dodatna pažnja.