Vremenska prognoza za 12.12. – 13.12.

12.12.2019. Četvrtak Pretežno oblačno i malo toplije, u većini mesta suvo vreme, samo ponegde je moguća slaba kiša, a na planinama slab sneg. Vetar slab do umeren, jugoistočni, posle podne na severozapadu zemlje u skretanju na zapadni. Jutarnja temperatura od -1 do 4 , a najviša dnevna od 4 do 10 stepeni.

Usled očekivanih biometeoroloških prilika osobe sa srčanim problemima i varirajućim krvnim pritiskom mogu osetiti pojačane tegobe, a oprez se savetuje i astmatičarima. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu malaksalosti, glavobolјe i neraspoloženja. U saobraćaju je neophodna povećana pažnja.

13.12.2019. Petak: Tokom dana umereno oblačno, suvo i malo toplije vreme. Duvaće slab do umeren vetar jugoistočnog smera, posle podne u pojačanju. Jutarnja temperatura od 0 do 7, dok će najviša dnevna biti od 7 do 14 stepeni. Novo naoblačenje sa kišom koje će uveče zahvatiti zapadne, tokom noći proširiće se na ostale predele zemlje.

Očekuje se nešto povolјnija biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih. Nervno labilne osobe i cerebrovaskularni bolesnici mogu osetiti izražene tegobe tokom dana. Kod osetlјivih osoba mogući su glavobolјa i pospanost. Neophodan je povećan oprez u saobraćaju.